Prohledat tento blog

28. března 2014

Teplý zelný salát

se dá udělat během chvíle: na drobné čtverečky nakrájená čtvrtka či půlka zelí se hodí do vařící, hodně osolené a poměrně dost ooctované vody a nechá se v ní vařit asi 5-7 minut. Tohle zimní zelí je dost tuhé, ale nesmí se to uvařit na kaši; prostě "al dente"...Vyberu ho sítkem, hodím do mísy a přidám trošku cukru a vinný ocet a dobrou sojovou omáčku podle chuti. Mezitím si na pánvičce ohřeju pár lžic olivového oleje a do něj dám po troškách mletý zázvor, kari, drcené chilli a mletý koriandr (dle preferencí) a rychle nechám osmahnout (pozor, aby nezhořklo a nespálilo se...) a vleju na zelí a promíchám. Nechám asi 5 minut stydnout a je to dobré...