Prohledat tento blog

22. června 2012

Přiznám se, že jsem nevěřil

Když jsem ten recept slyšel, nechtělo se mi do něj, protože jsem si říkal, že prostě zlikviduju kus lososa. Ale zkuste si to sami. Lososa jemně ocitronujeme a necháme asi 15 minut odležet. Pak jej posolím hrubou solí, pokladu plátky másla a položím na (teď pozor !) směs nasekané mladé jarní cibulky (svazek, klidně i svazek a půl)  a strouhaného křenu (asi vrchovatá lžíce na 10 dkg lososa), která je v pekáčku na olivovém oleji. Je toho hodně, losos leží navrchu, ale ono se to slehne. Peče se to zavřené asi 15-20 minut podle velikosti, případně dogriluje a je to vynikající s vařeným bramborem restovaným na másle s čerstvým rozmarýnem. To neuvěřitelné je, že křen vůbec nepřehluší chuť lososa a výsledkem je velmi jemné, nicméně chuťově výrazné jídlo. Probatum est...